tormenta
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

L'hospital de la Creu Roja a Palma es reconvertirà en un centre sociosanitari

Comptarà amb una residència per a persones assistides, centres de dia i unitats d'Alzheimer i Parkinson

L'hospital de la Creu Roja a Palma ja té decidit el seu futur. Deixarà de ser un hospital pròpiament dit per reconvertir-se en un centre sociosanitari, segons confirmà ahir el president de la Creu Roja a Balears, Gerard Bonet. Amb això, aquesta organització humanitària remodelarà el que ha estat el seu paper a la història i que ha estat el de cobrir les mancances de recursos que s'anaven detectant a la societat.

L'obertura "no se sap quan" de l'hospital de Son Llàtzer comportarà que l'Insalud ja no necessitarà els serveis mèdics i quirúrgics de l'Hospital de la Creu Roja, dotat amb 86 llits que actualment són ocupats en un 95 per cent.

D'aquesta manera, en el moment en què entrarà en funcionament el Palma II (com altrament és conegut Son Llàtzer), l'Insalud llevarà el finançament que actualment rep aquest centre ubicat al carrer del Capità Salom.

Serà llavors quan l'Hospital de la Creu Roja assumirà un nou paper dins la societat mallorquina, donant resposta a un dels problemes emergents, com és ara l'atenció de les persones majors.

Per aconseguir aquesta fita seguirà necessitant el suport financer de l'Administració, en aquest cas del Govern balear com a responsable de l'atenció social, segons es fixà en el protocol signat per l'expersident balear Jaume Matas i l'exministre Romay Beccaría l'octubre de 1998.

Això no obstant, cal assenyalar que l'Executiu autonòmic discrepa en l'atribució de les competències sociosanitàries, de manera que aquest és un tema que encara resta pendent de discussió en el marc de les transferències de l'Insalud a la Comunitat Autònoma, les quals estan previstes aquesta mateixa legislatura.

Gerard Bonet manifestà ahir que l'hospital es reconvertirà en un dispositiu sociosanitari amb una residència per a persones assistides (que no es poden fer valer per si mateixes), centres de dia i unitats, en principi, per al tractament de l'Alzheimer i el Parkinson.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.