cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Un turista confessa a Calvià que fou col·laborador de l'IRA

La jutgessa el va deixar en llibertat en comprovar que el delicte era prescrit i que no hi ha ordre de detenció

Un turista procedent d'Irlanda del Nord, de vacances a Magaluf, es va presentar ahir al quarter de la Policia Local de Calvià, on reconegué que havia estat col·laborador de l'organització terrorista IRA i que havia participat en l'assassinat d'un soldat. La Policia Local entregà l'individu a la Guàrdia Civil, que en primer lloc comprovà que la persona que estava confessant un fet tan greu no es trobava en estat ebri, i a més a més mostrava un discurs coherent, molt lluny del d'un malalt mental.

El turista, Daimon Tomas K., d'uns 35 anys, es mostrava molt abatut i manifestà als agents que durant anys havia duit aquest pes a la seva consciència i que ja no ho podia aguantar més. El nord-irlandès, que va quedar detingut, explicà que col·laborà en la infraestructura per donar suport als terroristes, que planejaren i executaren l'assassinat d'un soldat anglès. Aquest atemptat es va perpetrar a la ciutat de Kilkeen, al nord d'Irlanda, l'any 1986.

Segons el seu testimoni, després de cometre's aquest assassinat, ell va ajudar a amagar els terroristes. El turista va explicar als agents que feia anys s'havia desvinculat de l'organització. Es va casar amb una dona anglesa i que, a més a més, el seu grup d'amics ja no tenia vinculació amb les activitats terroristes de l'IRA. Malgrat tot, sempre segons la seva versió, aquesta nova vida i sobretot aquest canvi d'estratègia cap als enemics de l'organització no va ser acollida de bon grat pels seus excompanys terroristes, que l'han estat pressionant i fins i tot amenaçant durant anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.