algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

Els veïns presenten denúncies pel funcionament de la cimentera

Uns noranta veïns de Binissalem, Lloseta i Alaró varen acudir ahir a l'Ajuntament de Lloseta per presentar la denúncia administrativa contra el funcionament de la planta de fer ciment de pòrtland.

Els rumors de què el Consistori podria concedir una llicència d'ampliació a la cimentera, si aquesta presenta un projecte d'urbanització i demostra que compleix els requisits legals, han fet esclatar les mobilitzacions dels veïns, que estaven a l'espera de notícies de les autoritats des que el passat mes de juny es varen manifestar davant la fàbrica.

Bernat Fiol, president de la plataforma veïnal, va anunciar ahir que «si en el termini de dos mesos no tenim cap resposta per part de l'Ajuntament de Lloseta, tramitarem aquestes mateixes denúncies davant els jutjats d'Inca».

La denúncia que s'ha presentat recull que les emissions de renous i de fums perjudiquen la producció agrícola. També s'afirma que el funcionament de la planta posa en perill la salut pública. Per tot això, sol·liciten a l'Ajuntament que es decreti la suspensió del funcionament de l'activitat industrial que desenvolupa «Valenciana de Cementos» fins que no es resolguin els defectes de la planta o es compleixi la normativa.

El batle de Lloseta, Bernat Coll, ha dit que l'Ajuntament revisarà cada una de les denúncies. A més, es demanarà ajut tècnic al Consell Insular per poder analitzar els fets. Coll també va dir que en el cas que els resultats mostrin que les activitats de la cimentera vulneren la legislació, serà el mateix govern municipal qui emprengui accions legals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.