algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Santandreu: «La democràcia no ha arribat ni dins l'Església ni dins el poble de Manacor»

El capellà manacorí afirma que no tornarà a oficiar una missa amb el vicari Riera

«La democràcia encara no ha entrat ni dins l'Església, ni dins el poble de Manacor. Més encara, alguns sectors de la població manacorina han impedit que les ferides obertes durant la Guerra Civil del 36, a hores d'ara, no hagin cicatritzat, la qual cosa fa impossible una reconciliació entre germans», ha manifestat el capellà manacorí Jaume Santandreu en unes declaracions a Ultima Hora Radio-Part Forana, després de l'incident del funeral de dilluns a la parròquia dels Dolors de Manacor.

Així mateix, Santandreu ha manifestat, en relació al seu enfrontament verbal amb el vicari Tomàs Riera a la sagristia de la parròquia dels Dolors, minuts abans de començar el polèmic funeral, que acabà amb la partida voluntària de Santandreu: «És inversemblant que una persona, com Tomàs Riera, que sembla que defensi els afusellaments de 900 republicans a Son Coletes, antic cementeri de Manacor, sigui vicari de la Parròquia. No pot ofendre la memòria dels màrtirs de la història».

A més, Santandreu va voler afegir que «si Riera no es retracta d'unes declaracions que deien que «la història tan sols s'arregla matant revolucionaris, no podrem tornar arribar a ser amics, ni a perdonar-nos mai». En aquest sentit, el capellà va explicar que «si m'he de topar amb Tomàs tot sol, no tornaré a fer cap acte litúrgic a la parròquia, perquè no responc de mi mateix. Quan em pos a cent graus, bull».

D'altra banda, respecte de la carta de la família de la difunta que critica «la hipocresia de l'Església i del vicari Tomàs Riera», Santandreu va explicar que «és molt positiu que la gent comenci a manifestar públicament que perd la fe en la institució eclesiàstica i a plantejar-se si cal ser fidels a l'Església o per contra, a Jesús de Natzaret. Jo consider que cal seguir la filosofia del natzarè».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.