algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Antich féu balanç de la tasca del Govern del Pacte de Progrés

«Ha estat un any positiu a pesar de les tintoreres de mar i les de terra», afirmà el president

«Ha estat un any positiu, fins i tot, a pesar de la sequera, dels incendis i... de les tintoreres. De les tintoreres de mar i de les de terra que massa vegades han contribuït a crear un clima de crispació que no és bo per a ningú».

Aquestes paraules marcaren el to de la intervenció de Francesc Antich en la conferència que li serví per fer balanç del primer any del Pacte de Progrés a les institucions. L'acte, organitzat pel Cercle Financer, tingué lloc al saló d'actes del Centre de Cultura de Sa Nostra, que s'omplí de gom a gom.

El president, que fou presentat pel sotsdirector de Sa Nostra, Miquel Alenyà, resumí el que considera les fites de l'Executiu de Progrés: «El Govern demostra que governa. Que no està sotmès a cap tipus de pressió i que actua només en defensa de l'interès general»; «les Balears avui són una comunitat que avança cap a una major prosperitat social; «a les Illes s'ha recuperat el diàleg institucional, la cultura del debat i de la participació»; «en menys d'un any hem obert debats que justifiquen tota una legislatura»; «hem frenat la possible construcció de 48.300 habitatges en sòl rústic per a una població potencial de 145.000 habitants»; «en el tema de l'ecotaxa no ens fa por obrir camí. I estam disposats a assumir el risc que comporta governar»; «avui, les decisions de Govern es prenen a les institucions. Als despatxos dels polítics, on toca».

Aquestes frases resumeixen per a Antich els eixos que han guiat les actuacions concretes del Pacte de Progrés, que segons ell, troba un important obstacle al davant, la manca de col·laboració del Govern central: «En problemes tan urgents com la manca d'aigua, d'energia, de tractament de residus i d'insularitat, Madrid no ha contestat amb la mateixa rapidesa i eficàcia amb què fa calaix dels nostres imposts».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.