cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
13°

El dr. García Ruiz afirma que «els vehicles duits per Insalud no compleixen la legislació vigent»

El president d'Ambulàncies Illes Balears acusa l'institut de pressionar aquesta empresa perquè arribi a la fallida

El doctor García Ruiz, president d'Ambulàncies Illes Balears, carregà ahir contra l'Insalud i afirmà que els vehicles que ha contractat a la Península incompleixen la legislació.

"Les vostres ambulàncies duen anys prestant serveis sanitaris. Per què arriba ara la tensió?
"Perquè demanam que es reconegui la necessitat d'incrementar el nombre i el finançament del transport sanitari a les Illes.

"Insalud respon amb la rescissió del contracte i la importació de vehicles. Com afectarà això els pacients?
"Jo no m'esperava això, sinó que comprenguessin les nostres peticions, ben documentades; de cap manera una reacció que perjudica el transport dels malalts, atès que l'organització que oferim és ben coordinada i integral en transport terrestre i aeri, amb un equipament homologat. Destruir tot això i dividir-ho per a gent de fora, que desconeix les Illes... de cada vegada més empitjorarà el transport dels malalts. La resposta d'Insalud no soluciona el problema que hi ha: insuficiència pressupostària i de vehicles.

"Insalud sap que aquesta «parcel·lació» encarirà els costs però no us pagarà més. Com s'explica?
"Fóra més fàcil que pagàs bé l'empresa a què adjudicà el concurs. S'ha de preveure l'increment pressupostari ara, quan encara no és tancat l'avantprojecte, per tenir en compte l'increment de despesa que suposa l'encariment de combustible i dels vehicles moderns.

"Com pot afectar aquesta acció d'Insalud els treballadors?
"Nosaltres hem de lluitar fins a la darrera gota de suor i de sang per defensar cadascun dels 400 llocs de feina d'aquests magnífics professionals, tècnics que duen molts d'anys formant-se, amb la voluntat de fer una bona feina.

"Una de les tres empreses que conformen la unió, Ambulàncies Insulars, pot estar sotmesa a suspensió de pagaments. És cert?
"Aquesta empresa ja patí una suspensió l'any 1992 per una raó idèntica: no rebre pagament de l'Insalud. Des de llavors, hem pogut fer front a tots els pagaments, però no volem "és clar" tornar a aquella situació greu. És per això que estam avisant d'aquesta circumstància. La Llei estableix que l'Administració ha de mantenir l'equilibri econòmic de l'empresa concessionària, no "com fa ara" obligar a la fallida d'una per després agafar-ne una altra.

"Creis així que Insalud us pressiona perquè la suspensió es produeixi?
"Sí. No hi trob una altra explicació. No crec que hi hagi un desig per millorar el transport dels malalts de les Balears. Just rebem desqualificacions i insults.

"Insalud contracta serveis a empreses de la Península, concretament a Urbaser...
"Ara com ara són vehicles que no compleixen la legalitat del Govern balear, amb competències per autoritzar-los a treballar a les Illes: no disposen d'una oficina oberta a les Illes, però tampoc del vistiplau de la inspecció de Sanitat ni les targetes de Transports. Però a més els nostres vehicles són molt millors que no aquests, alguns dels quals són rebuigs d'Urbaser.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.