algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

La producció de fems a Mallorca s'ha disparat un cinc per cent en mig any

Son Reus ha rebut des del gener més de 187.000 tones de residus sòlids

La producció de fems a Mallorca s'ha incrementatr quasi un cinc per cent durant els primers sis mesos de l'any. La generació de fems a Mallorca segueix en augment any rere any malgrat el descens en l'arribada del nombre de turistes. Tampoc no semblen haver tingut èxit les reiterades campanyes de sensibilització promogudes per diverses institucions.

Segons les dades facilitades per Tirme, les instal·lacions de la planta incineradora, han rebut fins al primer de juny un total de 187.486 tones de fems quan en el mateix període de l'any anterior les tones rebudes foren 178.952. Des del mes de gener, els increments s'han anat succeint durant tots els mesos. En el primer mes de l'any els fems pujaren un 3'9 per cent, i en el febrer l'increment va ser d'un 13'5 per cent.

En aquest sentit, el gerent de Tirme, Àngel Fernández, explicà que el notable augment en la recollida el febrer es va deure al fet que, en tractar-se d'un any bixest hi havia un dia més de recollida que l'any anterior. L'increment de març fou d'un 3'4 per cent i a l'abril la producció de fems pujà un 4 per cent. Maig i juny ha tingut el mateix percentatge d'increment de fems: un 3'1 per cent cada un d'aquests mesos.

Pel que respecta a les tones diàries recollides, s'ha passat de les 832 que entraven el gener a la incineradora fins a les 1.262 diàries de mesura del mes de juny. El responsable de la planta incineradora explicà que s'han de fer a la idea que la producció de fems seguirà pujant malgrat que baixi el nombre de turistes perquè l'increment del nivell de vida dels habitants de les Illes ve acompanyat d'una pujada de la generació de residus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.