nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Els Verds celebren que el GOB es mobilitzi perquè fins ara només ho havien fet els «reaccionaris»

Els ecologistes analitzaren ahir a Palma la política territorial i urbanística del Govern en una assemblea interinsular

Els Verds de les Illes Balears i Pitiüses dugueren a terme ahir a Palma una Assemblea Interinsular per analitzar la política territorial i urbanística de les institucions autonòmiques. Jordi López, coordinador de l'ecologisme polític a Mallorca, va manifestar en acabar l'encontre que s'havia valorat molt positivament la campanya del GOB per la moratòria urbanística. «És molt positiu que es mobilitzin les forces progressistes perquè fins ara només ho havien fet les forces reaccionàries i en contra de la protecció del territori».

En el transcurs de la reunió, Els Verds assumiren el compromís de treballar des del Govern per fer possibles polítiques encaminades a la reducció del sostre de població «per tal d'evitar un col·lapse de les infraestructures i dels serveis», segons López. Així mateix, els ecologistes també es comprometeren a «dinamitzar» l'acord programàtic signat entre totes les forces progressistes ara fa un any per «fer front als problemes territorials que patim».

D'altra banda, Els Verds escolliren també ahir dos portaveus en el procés d'organització i coordinador interinsular. Els dos dirigents escollits per a aquestes tasques: Jordi López, coordinador de Mallorca, i Marta Roldan, coordinadora d'Eivissa.

Sobre la problemàtica suscitada a Eivissa entre el Govern insular del Pacte Progressista i l'exconseller verd Joan Buades, aquest darrer en va informar l'Assemblea Interinsular. Buades va dir als seus companys que Els Verds de la pitiüsa major faran «una oferta de diàleg al Pacte». En qualsevol cas, tot depèn, segons informà Buades, de «si hi ha canvis en política territorial» per part del Consell Insular d'Eivissa i Formentera.

La fórmula de coalició electoral a Eivissa va ser escollida quan el PSOE es va negar a constituir una agrupació d'electors. I en tant que coalició, el portaveu d'Els Verds va dir que sense la presència ecologista «Pilar Costa no seria presidenta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.