algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Emaya reconeix que abocà residus a Son Reus sense informar-ne Medi Ambient

El Consell recorda que tirar enderrocs en una zona no autoritzada és un delicte

Emaya decidí pel seu compte usar una zona de Son Reus com a abocador d'enderrocs i deixalles sense informar ni demanar autorització a la Conselleria de Medi Ambient, que és l'Administració competent per autoritzar aquesta activitat.

Dimarts passat, es registrà un incendi a l'abocador d'Emaya a Son Reus que fou extingit per tècnics de l'empresa municipal palmesana i pels bombers de l'Ajuntament. Segons reconeix la mateixa Emaya en un comunicat, «davant el sinistre, es va considerar adient suspendre nous abocaments de voluminosos en espera d'una confirmació de l'extinció definitiva del foc. Per tal de no paralitzar l'accés de camions amb runes i voluminosos, s'ha permès l'ús temporal d'una zona de l'abocador durant dos dies. Quan es confirmi que l'abocador no presenta cap perill, els residus seran recollits i dipositats a l'àrea habitual».

En aquest comunicat, i utilitzant verbs reflexius o subjectes neutres («es va considerar adient» i «s'ha permès»), Emaya reconeix implícitament que va prendre una sèrie de decisions en cadena sense informar l'Administració competent, que és la Conselleria de Medi Ambient. A més, l'àrea en qüestió està afectada per una suspensió urbanística.

El responsable de Medi Ambient i Natura del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Borràs, declarà ahir a Diari de Balears que «és comprensible que, davant una situació d'emergència com és un incendi a l'abocador, es pensi immediatament en alternatives, però tambe s'ha de dir que l'Ajuntament de Palma, pel seu compte, va decidir cometre un delicte i incomplir la llei fent servir una zona no autoritzada per tirar-hi enderrocs i residus voluminosos. El mínim que podia haver fet era informar la Conselleria de Medi Ambient per aconseguir una autorització ràpida. És de suposar que l'Ajuntament actuà de bona fe, però no pot oblidar, de cap de les maneres, que està sotmès a altres administracions».

De la seva banda, el director general de Residus, Nicolau Barceló, demanarà un informe a Emaya que expliqui el que va succeir i les passes que s'han seguit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.