muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

AeBal cancel·la 28 vols en dos dies i ha de redistribuir 570 passatgers

La companyia aèria regional d'Spanair, Aerolíneas de Baleares (AeBal) cancel·là 28 vols en els dos primers dies de funcionament (dimarts s'anul·laren tots, 20, i ahir 8).

Aquest fet provocà la redistribució dels 570 passatgers afectats (500 despus-ahir i 70 ahir) en avions d'Spanair i altres companyies aèries (Air Europa i Portugalia). Tot i això, «alguns dels quals patiren retards», segons informa el director general d'AeBal, Josep Jaume.

La causa del torbament en la posada en marxa d'AeBal fou «les discrepàncies interpretatives entre AeBal i Aviació Civil pel que fa a l'obtenció de les llicències de vol», aclarí Jaume. A més, matisà que «això és normal perquè AeBal és una companyia regular, si fos una xàrter, en el moment d'iniciar les seves operacions hauria tingut entre 5 i 6 dies de marge per acoblar els seus vols en altres operadors».

AeBal està cercant «mesures de compensació» per tots els passatgers afectats. El director general de l'aerolínia assegurà que «de moment cap client ha posat una reclamació».

A partir de les 13.30 hores d'ahir, la companyia AeBal va començar a operar amb normalitat, un cop solucionats els problemes amb Aviació Civil, i va donar sortida als seus primers trajectes cap a Eivissa i a Menorca.

El director general d'AeBal anuncià que en aquest any de funcionament preveuen transportar més de 350.000 passatgers. Jaume avançà que AeBal augmentarà la seva flota de reactors Boeing 717 entre tres i cinc aparells més durant la primavera del 2001, que s'afegiran als tres actuals. D'aquesta manera, la companyia aèria regional donarà abast a la seva ampliació de rutes cap a altres ciutats de l'Estat espanyol i de la Unió Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.