algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
14°

El Consolat equipararà immigrants legals i il·legals

Podran accedir a habitatge encara que no tenguin els documents en regla

El Govern balear invertirà, al llarg dels pròxims quatre anys, 1.200 milions de pessetes en la coordinació del pla integral d'atenció a la immigració, l'avantprojecte del qual fou presentat ahir per la titular de Benestar Social, Fernanda Caro. La consellera precisà que la modificació anunciada de la Llei d'estrangeria no influirà en els plantejaments bàsics del pla, posicionament que ja havia estat avançat per Diari de Balears el mes de març passat. El pla "segons el director general de Serveis Socials, Antoni Sancho" «no fa diferències entre immigrants legals i il·legals i possibilita l'accés a l'habitatge o a la sanitat al marge de la seva situació administrativa».

En termes generals, es considera que és competència de l'Executiu autonòmic la integració dels immigrants, sense distinció de la condició legal que aquests puguin tenir. El director general en matèria d'afers socials al Govern, Antoni Sancho, explicà emperò que amb la Llei encara vigent l'articulació del pla podria haver estat molt més fàcil; cal recordar, a més, que el Fòrum de la Immigració es manifestà en contra de la revisió de la Llei.

L'objectiu del nou document autonòmic, consensuat amb les institucions i entitats integrades al Fòrum, és aconseguir la integració social dels immigrants extracomunitaris, de manera especial la d'aquells que han partit dels seus països d'origen per motius econòmics, segons recorda Caro, qui en més d'una ocasió ha destacat que aquest «és el pla del Govern, no de Benestar social», atès que afecta la major part de conselleries i departaments autonòmics.

La inversió prevista per a l'any 2001 arriba als 271 milions, dels quals "i per ordre de preferència" es destinarà un 40 per cent a l'habitatge, un 28 per cent a educació i un 9 per cent a serveis socials, segons el desglossament mostrat ahir per Caro.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.