cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
15°

Les ambulàncies compliran just els termes estrictes del contracte amb Insalud a partir de dia 10

Han esgotat totes les vies de negociació amb la Direcció Territorial per garantir el trasllat de malalts

L'enfrontament entre la Direcció Territorial de l'Insalud i el seu proveïdor de trasllat sanitari, l'Associació Ambulàncies Illes Balears (AIB), obligarà aquesta unió d'empreses a restringir els seu servei "a partir del pròxim dia 10 i a l'illa de Mallorca" als mínims contractuals fixats amb l'Administració, un cop exhaurides les vies de negociació emprades fins ara. Aquestes culminaren, el dia 24 passat, amb una concentració de 50 ambulàncies que recorregueren Palma amb les sirenes enceses en senyal de protesta.

El màxim dirigent de l'Associació de transportistes sanitaris, José María García Ruiz, explicà ahir que pot garantir el trasllat en les condicions actuals a les illes de Menorca i Pitiüses, però no a l'illa de Mallorca, on la pressió sobre la unió empresarial és superior.

El problema clar és la manca de finança- ment que rep l'Assocació per dotar Insalud amb el transport sanitari que l'institut fixà en un mínim de 88 vehicles, els quals sempre han estat a disposició dels gestors; la UTE pot garantir aquesta quantitat mínima de vehicles, però no un increment en la demanda de serveis sense renegociar el cànon anual que Insalud paga a l'AIB, fixat en uns 1.100 milions de pessetes aviat farà un any.

Però la pressió d'Insalud sobre AIB no s'ha limitat a exigir una quantitat de vehicles per sobre dels mínims "raó per la qual s'ha vist forçat a demanar més finançament a Madrid en èpoques puntuals passades" sinó que, a més, ha començat a competir amb la unió d'empreses emprant els vehicles que aquesta ha deslliurat. En efecte, el contracte signat l'1 de setembre de 1999 deixava ben clar que AIB pot compensar la davallada de finançament experimentada (comuna a les autonomies en què s'ha aplicat aquesta casta de contracte, en aquest cas de 1.148 milions l'any passat a 852 enguany) en el supòsit que eixisteixi «una companyia asseguradora, entitat o tercer responsable del pagament de les presta- cions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.