cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La restauració del refugi del Castell es començarà a finals d'enguany

Les primeres feines afectaran l'obra nova i sa Taverneta i costaran 15 milions

La rehabilitació de l'hostatgeria del Castell es començarà a finals d'any a tot estirar. Aquesta és la previsió que va citar ahir el conseller de Promoció Econòmica del Consell Insular, Bernat Aguiló, en la presentació oficial del projecte de reforma de les instal·lacions.

Les primeres feines que es desenvoluparan afectaran l'edifici conegut com l'Obra nova i el de sa Taverneta. En el primer es reformarà totalment l'interior i es canviarà la teulada amb l'objectiu d'habilitar-lo com a zona de dormitoris. Així, s'hi deixaran quatre habitacions amb capacitat per a 16 persones i dues cambres de bany. Sa Taverneta s'utilitzarà com a bar i menjador.

Aquestes reformes, considerades com a molt urgents, precediran la restauració de l'edifici principal i de l'ermita, que s'envestiran en una segona fase. A més, faran possible que l'hostatgeria es pugui mantenir oberta mentre s'executen les obres de recuperació.

El batle, Josep Gomila, va explicar que la fórmula de gestió mitjançant el donat continuarà fins que no s'acabin les obres i es constitueixi la fundació que ha de gestionar el castell, que estarà participada per l'Ajuntament, la parròquia i el CIM.

Les primeres feines a realitzar inclouen una fossa sèptica amb la qual s'evitaran els abocaments incontrolats de fecals que es feien al penyal.

Les obres, que costaran prop de 15 milions de pessetes, es duran a terme mitjançant un conveni amb l'Inem que permetrà la creació d'una brigada de recuperació del patrimoni. El CIM es farà càrrec de la mà d'obra, mentre que Ajuntament i parròquia en pagaran el material.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.