cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Aguas Can Picafort connecta els seus pous particulars a la xarxa municipal sense permís

PSOE i UM denuncien irregularitats en el servei d'aigua

L'empresa Aguas Can Picafort, que té la concessió en baixa del subministrament d'aigua, ha connectat cinc dels seus pous particulars a les canonades municipals sense disposar de cap classe de permís.

Els grups del PSOE i d'UM, a l'oposició, aprofitaren el darrer ple per denunciar públicament aquesta circumstància així com tota una sèrie de presumptes irregularitats comeses pel concessionari.

Entre aquestes demanaren explicacions a l'equip de govern (PP-CPU) sobre si l'Ajuntament tenia constància d'aquesta connexió i del cabal que es donava a la xarxa municipal. A més es criticà que no hi ha cap registre sanitari que garanteixi la qualitat de l'aigua que s'està abocant a la xarxa d'aquests pous.

D'altra banda, el socialista Miquel Cifre va reclamar a PP i CPU una revisió de les tarifes de l'aigua a la baixa. Cifre considera que el fet que molts de nous usuaris s'hagin connectat recentment a la xarxa incloent hotels de mil places hauria d'abaratir el cost del servei ja que aquest no s'ajusta amb l'estudi econòmic que es va fer per justificar la pujada de tarifes.

Curiosament durant el ple la majoria municipal no va piular i el batle popular, Antoni del Olmo, es limità a comentar que es contestarien totes les preguntes per escrit. Tot just al dia següent el regidor de Can Picafort Unit Felix Estelrich va voler aclarir públicament la situació en què es troba el subministrament de l'aigua.

Estelrich va reconèixer a Diari de Balears que tenia constància de la connexió il·legal dels pous d'Aguas Can Picafort ja que l'empresa li havia demanat la llicència però se li havia denegat. Malgrat això, el concessionari connectà igualment les canonades fent cas omís de les indicacions municipals. Malgrat això, Estelrich defensà que «el concessionari té l'obligació de mantenir el cabal a la població i que la seva actuació respon a una causa major ja que la demanda a Can Picafort no es cobreix amb els pous municipals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.