cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°
10°

Govern i empresaris volen que Madrid elimini l'Impost de Societats als ports

Reclamen que les bonificacions al transport marítim del REB siguin de 600 milions

L'Executiu i els empresaris balears remetran una carta al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè eximeixi els ports insulars de pagar l'Impost de Societats.

En cas contrari, «es trencarien» les previsions d'inversió de l'Autoritat Portuària de les Balears a l'Arxipèlag i podria provocar una pujada de tarifes portuàries.

A més a més, en un altre comunicat reclamen al ministre de Foment, Francisco Àlvarez-Cascos, que el Govern central assumeixi les bonificacions de les tarifes portuàries recollides en el Règim Especial de les Balears (REB) i que n'incrementi la dotació per subvencionar el transport marítim de mercaderies fins a 600 milions de pessetes, és a dir, doblar la partida pressupostària actual.

Aquestes missives han estat signades pel conseller d'Hisenda, Joan Mesquida; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses, Joan Gual; el president de l'homòloga de Menorca, Hipòlit Mercadal; el president de la Caeb, Josep Oliver; el president d'Apeam, Antonio Grávalos; i el president de la Pimeb, Joan Fuster.

Les navilieres han presentat 654 expedients de sol·licitud de bonificacions, informà Mesquida, qui precisà que encara es desconeix la quantia exacta a la qual ascendeix aquestes peticions de subvencions.

En aquest sentit, a la carta dirigida a Àlvarez-Cascos es demana que desbloquegi el pagament de les bonificacions al transport de mercaderies, atès que «els perjudicis causats al teixit empresarial comencen a ser palesos».

El conseller d'Hisenda explicà que el termini per revisar els expedients presentats s'ha ampliat fins al 13 de juliol, la qual cosa «provocarà que les navilieres no rebran els descomptes ni a final d'any». Les causes, segons Mesquida, són la manca de personal i de mitjans a la Delegació del Govern a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.