algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Munar acusa el PP d'aprofitar el que diu UM per obrir cruis en la majoria

El Consell rebutja una moció dels populars per limitar la protecció a finques públiques

El ple del Consell Insular de Mallorca (CIM) rebutjà ahir una moció del PP que demanava que la institució instàs el Govern de les Illes Balears a declarar espai natural protegit l'àmbit exclusiu de les finques públiques de Tramuntana i a ordenar les àrees d'especial protecció de la serra de Llevant amb plans d'ordenació del medi natural.

Aquest punt de l'ordre del dia encetà, de bell nou, un extens i encès debat sobre els parcs naturals. Abans de la discussió entre els grups polítics, tingueren la paraula Miquel Àngel March, del GOB, i Margalida Llobera, de l'Associació de Defensa de la serra de Tramuntana. Llobera pogué parlar davant el ple malgrat que la seva petició no havia complit els terminis establerts. Els portaveus dels diferents grups polítics accediren a concedir la intervenció, encara que no s'havia seguit la via reglamentària.

Miquel Àngel March destacà «l'absurd» de limitar els parcs a finques públiques i en posà com a exemple que els béns d'interès cultural o catalogats no distingeixen la seva titularitat: «Els valors ecològics no s'han de protegir segons el que diu el registre de la propietat».

March també assenyalà la «contradicció» del PP amb la seva moció: «El 58 per cent dels terrenys declarats parc natural pel PP és privat. Jaume Matas va promoure la declaració per a l'Albufereta de Pollença, amb pràcticament un 100 per cent de propietat privada. El PP d'Artà, en el seu programa electoral, parlava d'un parc natural a Llevant quan no hi havia cap finca pública». Resumidament, March digué que «la limitació a finques públiques significa renunciar a la protecció de valors i és una manera d'actuar que contradiu la política conservacionista espanyola, europea i mundial».

De la seva banda, Margalida Llobera anuncià una ferma oposició de la seva associació a la declaració de parcs naturals: «Tramuntana ja està molt protegida i no volem una intervenció pública en els patrimonis familiars. Els propietaris no hem fet atemptats urbanístics i tenim dret a vendre. Existeix un estat de crispació motivat per la mala informació de l'Administració».

La presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, anuncià que el seu grup, UM, no donaria suport a la moció del PP perquè «de manera oportunista, intenta aprofitar les nostres solucions i així dividir el Pacte. No ho fa per defensar els interessos dels propietaris». Munar assegurà que «amb UM, els propietaris poden estar tranquils. El respecte a la propietat privada està garantit. Cal valorar que Tramuntana s'ha conservat gràcies als titulars de les finques, però també hem de recordar que la protecció suposa l'arribada d'ajudes europees».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.