nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Francesc Antich assegura que «tenir aquí els rics més rics d'Espanya no és cap honor»

El president troba decisiva la implantació de l'ecoimpost

El president del Govern balear, Francesc Antich, considera que «tenir aquí els rics més rics d'Espanya no és cap honor» i es proposa que «cada cop hi hagi més gent que s'aprofiti» de la riquesa que es genera a les Illes, per la qual cosa creu que resultarà decisiva la implantació de l'ecoimpost.

En una entrevista pocs dies abans del primer aniversari del Pacte que el portà a presidir l'Executiu, Antich assegura que l'impost turístic que pretén aplicar el pròxim any permetrà corregir els problemes ocasionats per la sobreexplotació de l'Arxipèlag.

«Tenir un producte de més qualitat ens permetrà, si ho feim amb sentit comú, emprant menys aigua, menys energia i generant menys residus, que puguem tenir una activitat que ens doni la mateixa o més riquesa i, sobretot, aconseguir que aquesta riquesa, que situa la comunitat per sobre de moltes regions d'Europa, arribi cada cop a més ciutadans de les Illes», afirmà.

El president balear assegurà que «moltes comunitats autònomes» han volgut conèixer el projecte d'ecotaxa», impost que gravarà les pernoctacions en els hotels i apartaments i amb el qual es milloraran zones turístiques, es protegiran els espais naturals i es donarà suport a l'activitat agrària.

Antich, el Govern del qual ha previst ingressar prop de 12.000 milions de pessetes anuals amb el nou impost, considerà que aquesta mesura «significa modernitat i futur».

D'altra banda, el president Antich va expressar la seva preocupació per la «liberalització constant» que s'està impulsant des de Madrid i recordà que la insularitat limita la competència a les Balears, per la qual cosa en casos com el de l'única empresa elèctrica de les Illes, Gesa, advocà per «un seguiment i control molt important per part de les institucions». «Madrid s'ha d'adonar que és un soci important en aquesta comunitat autònoma, perquè, a través d'imposts de l'activitat turística se'ns van molts de doblers», declarà el president, que afegí que «a l'hora de millorar el negoci que tenim conjuntament, l'altre soci també ha de rascar-se la butxaca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.