algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

Tramiten la construcció d'un hotel a Cala Mesquida amb places obsoletes

El promotor ha comprat cinc establiments turístics per edificar-lo

Actualment un grup empresarial ja està tramitant davant la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears els permisos pertinents per poder fer servir places de reconversió per construir un hotel més a cala Mesquida, a l'única parcel·la hotelera que queda per edificar en aquest nucli costaner de Capdepera. Així ho confirmà despús-ahir l'empresari Pedro Pascual, que n'és un dels promotors.

Pascual explicà que per poder disposar d'aquestes places de reconversió han comprat dos establiments hotelers obsolets que hi ha al mateix nucli de Cala Mesquida i que ara ja estan tancats, un hostal dins Palma i dos hotels més dins Can Pastilla, un dels quals pertany al terme de Palma i l'altre a Llucmajor.

L'adquisició d'aquestes places obsoletes els ha permès construir un hotel a Can Picafort de 570 places, que ara ja és obert, i també les aprofitaran per edificar un altre establiment hoteler a Cala Mesquida.

D'entrada, aquesta promotora ja ha presentat un projecte a l'Ajuntament de Capdepera per poder esbucar l'hotel obsolet que hi ha devora el penya-segat de Cala Mesquida. «En tenir l'ordre de demolició s'enderrocarà», comentà Pascual.

Després, el mateix promotor explica que per tal d'aconseguir aquestes places de reconversió l'empresari «passa un calvari», perquè «han augmentat el preu de les places obsoletes. Ara ja es paga un milió per plaça hotelera».

És per això mateix que aquest constructor creu que «seria més lògic que els doblers es pagassin directament a l'Administració i que fos aquesta la que gestionàs les baixes dels hotels obsolets. I que l'empresari les pagàs a l'Administració, així podrien regular els preus i també enretirar del mercat les places que ja consideren obsoletes».

Després Pascual recorda la Llei Caldera, que defineix de «providencial» perquè, segons ell, va permetre augmentar de categoria els establiments turístics existents. I acaba matisant que «es parla d'augment de places quan realment en aquests moments l'oferta de solars hotelers en els termes costaners de l'Illa pràcticament no existeixen. Hi ha termes com Pollença amb possibilitat de construir només un hotel, a Artà cap...».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.