algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La fundació que gestionarà l'hostatgeria del Castell també rep el suport del GOB

El ple del Consell Insular preveu aprovar avui la seva participació al nou organisme

El projecte de creació d'una fundació pública per gestionar l'hostatgeria del Castell continua acumulant valedors quan tot just avui es preveu que el Consell Insular en el ple ordinari aprovi la seva participació en aquest organisme.

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha estat la darrera entitat que ha manifestat públicament el seu suport a la nova fundació. En una carta remesa a tots els grups polítics del Consell, l'entitat ecologista considera que «si bé aquesta fundació està pensada per rehabilitar i conservar el Castell i administrar l'hostatgeria, creim que la seva creació pot beneficiar l'entorn natural del puig d'Alaró».

En aquest aspecte, els ecologistes recorden que la manca de planificació i gestió de l'entorn del Castell i dels recursos naturals està provocant greus problemes mediambientals.

Aquestes mancances es plasmen sobretot en el fet que fins ara les aigües fecals de les cases s'aboquin a través d'una canonada directament al penyal, cosa que produeix una contaminació directa sobre la zona boscosa.

El batle, Josep Gomila, és plenament conscient d'aquesta situació i aposta per la immediata instal·lació d'una petita depuradora biològica. Gomila, emperò, afegeix que no acaben aquí els problemes, ja que denuncia que fins ara s'ha detectat un malbaratament continuat de l'aigua al Castell, i per això vol optar per un sistema d'estalvi d'aigua.

El batle explica que en només dos mesos s'han exhaurit 50 tones d'aigua que es varen impulsar fins als tres dipòsits del Castell. Ara l'Ajuntament n'ha subministrat 140 tones més que s'espera que bastin per a tot l'estiu. Tot i que no hi ha encara cap projecte fet, Gomila considera prioritari resoldre els problemes mediambientals existents des de fa anys.

D'altra banda, la Conselleria de Promoció Econòmica i Ocupació del CIM emeté un comunicat recordant el paper que el Consell tindrà en la gestió de l'hostatgeria i recalcant que el control restarà en mans alaroneres.

Josep Gomila, en la seva vessant de conseller, espera que el grup socialista al CIM reconsideri la seva postura inicial i doni suport al projecte. Així, indica que «el PSOE al CIM ha de mirar pels interessos generals de Mallorca per sobre de polítiques de partit localistes». A més, reitera que és fals que hi hagi un rebuig majoritari al poble, ja que afirma que totes les entitats cíviques han expressat el seu suport a la participació del Consell en la gestió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.