algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

Vilafranca participà en una trobada d'ajuntaments dels Països Catalans

El municipi de trobada per l'agermanament entre viles fou Arbúcies (Girona)

Vilafranca es desplaçà fins a Arbúcies per participar en la primera Trobada d'Ajuntaments dels Països Catalans. La iniciativa de l'agermanament va néixer fa un any en el municipi del principat i respon a la voluntat d'establir contactes i intercanvis entre quatre ajuntaments de les diferents regions de la zona.

L'acte central de la Trobada fou la inauguració de l'avinguda dels Països Catalans. Composta per quatre rotondes cada una d'elles simbolitza els quatre ajuntaments.

Vilafranca, com a representant de Mallorca; Salses, de Catalunya Nord; Arbúcies, de la comarca de la Selva a Girona; i Torreblanca, com a representant del País Valencià són els signants d'un conveni de col·laboració que es compromet a establir mecanismes permanents d'intercanvi entre les viles tan dins l'àmbit polític com en el cultural.

Dues colles de ball de bot i de xeremiers foren les encarregades de donar un toc folklòric a la trobada. Guillem, un dels xeremiers que varen acudir a la trobada, comenta que «el més significatiu fou l'ambient que hi havia durant la festa, viure Sant Joan a un poble que ho celebra de forma distinta va ser molt agradable. La forma de celebrar els seus balls populars, la implicació dels joves i la festa en conjunt ens han permès que a part de participar en l'agermanament poguéssim conèixer aquests pobles, i clar, sobretot Arbúcies».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.