cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

ETA reclama l'impost revolucionari a destacats empresaris mallorquins

La bada armada duen per primera vegada l'extorció fora de l'àmbit d'Euskadi

B.P./P.M./AGÈNCIES.
Un grup d'empresaris de les Balears relacionats amb els sectors turístic, de la contrucció i el transport aeri i terrestre és objecte de l'extorsió de l'organització terrorista ETA. Segons publicà ahir el diari El País, ETA els ha exigit el pagament d'un «impost revolucionari», que oscil·la entre els cinquanta i els seixanta milions de pessetes.

La informació fou confirmada per la Delegació del Govern a les Balears, que, no obstant això indicà que la investigació i la protecció dels afectats es portava des de la Direcció General de Seguretat amb seu a Madrid. El Ministeri de l'Interior té constància de la campanya etarra des de fa algunes setmanes, tot i que el ministre Mayor Oreja declinà ahir fer qualsevol declaració al respecte. Pel seu costat Catalina Cirer digué que els fets feien part d'una campanya etarra contra el turisme arreu de l'Estat espanyol.

La hipòtesi inicial de la investigació policíaca apunta al fet que els extorsionats fan part de l'Associació Turística i Cultural de les Illes Balears, entitat que ha finançat els més de 3.000 milions que ha costat el nou iot del rei Joan Carles. No obstant això, sembla que ser que l'extorsió afecta també empresaris no relacionats amb la Fundació.

En aquesta línia es movia l'edició d'ahir del diari ABC, que situava els empresaris de la Fundació com el blanc escollit per ETA. El diari conservador madrileny explica que la banda ha decidit considerar «objectiu militar» els industrials i assenyala que tant les forces de seguretat de l'Estat com l'Ertzainza coincideixen a manejar la hipòtesi que pugui estar planejant el segrest d'un empresari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.