nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Rosa Díez defensa unes comunitats autònomes amb més pes dins la UE

La candidata a dirigir el PSOE va fer campanya ahir a Palma

Plural, però únic. Així veu la candidata a secretària general del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), Rosa Díez, l'Estat espanyol en un futur. I així ho va explicar ahir a Palma en roda de premsa, on va acudir a defensar la seva candidatura amb la convicció que és dipositària del suport majoritari de la militància d'aquest partit. Aquesta creença «en un Estat plural, però únic» es tradueix en un desenvolupament del model autonòmic tendent a reforçar el pes de les Comunitats Autònomes davant la Unió Europea (UE). Això promet Díez, d'entrada, en cas de ser escollida per dirigir el PSOE. Un model que, segons que la candidata, no està barallat amb el federalisme.

L'eurodiputada socialista considera que el seu partit ha de promoure un més gran desenvolupament de les Autonomies "«més autonomia per als municipis»", la revisió del sistema de finançament autonòmic i la reforma de la Constitució «per tal que el Senat s'esdevingui allò per a la qual cosa va ser creat». Respecte del procés congressual dels socialistes, la primera dels quatre candidats que es va postular a la secretaria general assegura que «aquest és diferent a tots els que ha viscut el PSOE des de la transició» perquè «sempre anàrem als congressos amb un secretari general indiscutible, que era Felipe González».

La candidata competeix per dirigir el partit amb Matilde Fernández "la visita de la qual a Palma encara no té data definitiva"; José Luis Rodríguez Zapatero "farà campanya a Palma dimarts, dia 4 de juliol", i José Bono "visitarà la capital de les Illes Balears l'endemà, dia 5. El PSOE està abocat, segons Díez, a un canvi des de les passades elecciones generals del mes de març: «Els ciutadans ens han tornat a dir que volen un canvi de nosaltres». Un canvi que al seu parer ha ser d'«estil i de forma» de fer política i això, va dir, és el que ella representa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.