algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Els interessats a rehabilitar cases dins el centre antic no pagaran llicència d'obra

L'Ajuntament realitza un préstec de 17 milions per engegar les obres del pla Mirall

Els propietaris d'habitatges que es troben dins la zona declarada com àrea de rehabilitació integral (ARI) del municipi d'Algaida i tenen intenció d'engegar un projecte de rehabilitació estaran exempts de pagar l'impost sobre la llicència d'obra.

Així ho va decidir l'Ajuntament d'Algaida a la sessió plenària celebrada dilluns a vespre en què es va tractar aquest punt de l'ordre del dia i que va ser aprovat per unanimitat de tots els grups.

Al ple es va acordar d'una banda sol·licitar la declaració d'ARI al terme municipal d'Algaida que afecta tot el centre urbà de Randa, l'illeta de l'església de Pina i el nucli antic d'Algaida començant pels envoltants de l'església.

Els veïns que tenguin en propietat algun dels habitatges que estan integrats dins aquesta zona i estiguin interessats a dur a terme una reforma ja sigui de la façana, suprimir les barreres arquitectòniques i millorar les condicions de l'edifici, es podran acollir a les ajudes que promou la Direcció General d'Habitatge.

Així mateix, el Ministeri de Foment també ha impulsat unes ajudes per tal de potenciar la rehabilitació dels edificis.
Segons va explicar la portaveu del pacte de progrés (PSOE-PSM) a l'Ajuntament d'Algaida, Antònia Ramis, «s'han establert una sèrie d'ajudes segons els ingressos familiars. Així, un dels apartats, la rehabilitació preferent, estarà destinada a aquelles famílies els ingressos de les quals siguin inferiors als quatre milions de pessetes a l'any. Aquest grup es podrà acollir a una subvenció del 40% del cost total de la rehabilitació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.