algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

PP i UM deixen plantat l'equip de Govern enmig de la votació dels pressuposts

L'oposició denuncià irregularitats als comptes, que enguany són de 1.700 milions

L'oposició (PP i UM) va deixar plantat ahir vespre l'equip de Govern al ple de l'Ajuntament on es varen aprovar els pressuposts municipals per enguany, que pugen a 1.702 milions de pessetes, els més alts de la seva història. Populars i nacionalistes decidiren no prendre part en la votació, ja que consideraren que els comptes municipals no s'ajusten a la realitat, especialment pel que fa al capítol d'inversions.

El portaveu del PP, Amador Castanyer, lamentà el poc temps que el seu grup ha tingut per estudiar els pressuposts, que a més, denuncià, no reunien tota la documentació necessària. Castanyer acusà el batle Joan Arbona d'haver volgut inflar el capítol d'inversions. Aquesta partida, oficialment, és de 560 milions, «quan "segons Castanyer" en realitat no supera els 200 milions, hi ha inversions que no es faran enguany, com demostra la seva inclusió en préstecs que no està previst concertar en aquest exercici».

Castanyer també criticà l'augment del capítol de personal «quan avui dia, amb la modernització que hi ha, s'hauria de reduir» i, finalment, el capítol de subvencions, «la majoria de les quals està sense concertar». Tot plegat, segons el PP, sols «aconsegueix endeutar més l'Ajuntament quan s'hauria de fer una política més austera».

Davant això, Castanyer va anunciar que el seu grup no volia participar d'aquests pressuposts i que no assistirien a la votació. De manera similar es va manifestar el regidor d'UM, Miquel Nadal, que acusà el batle d'«haver fet uns pressuposts al seu gust i mida» i que «molts dels nombres que hi figuren no són reals». Davant això va decidir també no assistir a la votació.

Així, els pressuposts foren aprovats amb els vots favorables de tots els membres del pacte de govern, que quedaren sols en el moment de la votació, després de la partida dels regidors de l'oposició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.