nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La prevenció contra el tabaquisme serà «línia principal» del Pla de salut

Govern i Associació contra el Càncer inicien campanyes contra aquesta addicció

La I Setmana sense Fum culmina demà amb els actes del Dia Mundial sense Tabac. El Govern balear i entitats com l'Associació contra el Càncer o la Societat de Medicina Familiar i Comunitària han encetat un seguit de campanyes i accions contra el tabaquisme. La consellera de Sanitat, Aina Salom, asseverà ahir que l'atenció a aquesta addicció, «comparable a la de qualsevol droga il·legal», serà una «línia principal» en la reelaboració del Pla autonòmic de la salut.

Segons Salom, la prevalença del tabaquisme a les Illes és lleugerament inferior a la mitjana estatal (un 44'8 per cent de la població masculina i un 27'2 de la femenina, amb increments anuals d'aquesta taxa), la qual genera «elevats costs econòmics i socials».

Tot i que la consellera no volgué avançar el contingut provisional d'aquesta «línia» del Pla de salut, aquest pot estar adreçat a l'educació de la salut per contrarestar les campanyes agressives de les tabaqueries, a més de fomentar el suport dels professionals sanitaris i afavorir el tractament del tabaquisme a les consultes mèdiques.

Segons les xifres de l'Organització Mundial de la Salut "amb la qual col·labora l'Associació contra el Càncer", cada any moren quatre milions de persones per causes associades directament al tabaquisme (en el cas de l'Estat, el nombre d'òbits supera els 42.500 casos anuals); però es creu que l'any 2020 aquesta xifra s'haurà incrementat fins als 20 milions, segons explicà ahir la presidenta de l'Associació contra el Càncer a les Illes, Teresa Martorell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.