muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
11°

Els placers no pensen abandonar avui la plaça de ses Verdures

El batle demanarà la intervenció judicial per enderrocar part de l'edifici

Els venedors de la plaça de ses Verdures de Manacor no abandonaran, en el dia d'avui, els seus llocs de venda ni tampoc no accediran a la reubicació que els va proposar l'Ajuntament de Manacor.

Aquesta ferma decisió dels placers de no abandonar els seus llocs de venda implica que la Sala procedirà a la notificació de l'incompliment als jutjats, amb la finalitat que sigui el jutge qui dictamini les passes a seguir.

Per la seva banda, la delegada d'Agricultura, Comerç i Indústria del Consistori manacorí, Concepció Gil (PSM), va explicar que «des de l'Ajuntament ja hem remès totes les citacions i esperam que, pel bé de tothom, els placers no facin cas omís de la nostra petició i, accedeixin al desallotjament i posterior reubicació dels diferents llocs de venda de la plaça de ses Verdures».

Mentrestant, els venedors de la plaça intenten guanyar temps davant el més que imminent enderrocament de part de l'edifici i utilitzen a favor de les seves reivindicacions, un informe envers les característiques i l'adequació de la normativa urbanística vigent. Aquest document ha estat redactat per l'arquitecte Cristòfol Perelló a petició de l'associació d'usuaris de la polèmica plaça.

A l'esmentat informe es posa de manifest que en el moment en què s'erigí l'edifici de la plaça, la construcció s'adequava a la normativa municipal vigent. L'arquitecte redactor de l'informe utilitza valoracions de caràcter tècnic per arribar a la conclusió argumentada anteriorment. Aquestes valoracions entren en total contradicció amb la sentència que en el seu dia va dictar la Sala d'allò Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB). La sentència posava de manifest que la plaça de ses Verdures era il·legal i per tant, l'Ajuntament havia de procedir a la seva legalització. La via per posar en regla la construcció passa per la demolició de part de la plaça de ses Verdures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.