algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Les olles trobades a can Martorellet tornaran enguany al museu municipal

Les peces varen ser trobades el 89 i de llavors ençà l'Ajuntament les està reclamant al Museu de Mallorca

Després de molts anys de lluita mantinguts tant amb la Conselleria de Cultura com amb el Museu de Mallorca, l'Ajuntament de Pollença ha aconseguit arribar a un acord amb el Govern perquè les olles de can Martorellet tornin al Museu Municipal de Pollença.

Ara només queda per fer, com bé diu el regidor de Cultura de Pollença, Guillem Matheu, signar un esborrany de conveni entre la Conselleria i l'Ajuntament, «tràmits purament administratius». Matheu comenta que «el Museu de Mallorca es quedarà amb les peces úniques, però a canvi ens deixaran peces seves perquè puguem fer una sala de prehistòria».

El Museu Municipal de Pollença espera poder obrir una sala dedicada a les coves d'enterrament prehistòric on poder-hi exposar els bous de la Punta i també els objectes personals que es varen trobar vora els esquelets, a més d'algunes de les 725 peces trobades a la cova de can Martorellet.

Com que esperen que les peces arribin d'un moment a l'altre, l'Ajuntament ja ha inclòs una partida dins el pressupost d'enguany de 16 milions de pessetes per habilitar un espai del claustre de Sant Domingo que agafaria un tros de magatzem de la residència i que anirà fins a l'indret on s'ubica l'orgue, des d'on es podrà veure tota l'església. I també una altra partida de 2'5 milions per a les vitrines.

El 31 de març del 98, i arran de la reforma del Museu Municipal, el llavors batle, Miquel Oliver, va tornar a posar en marxa la demanda, adreçant-se a la Conselleria de Cultura del Govern balear. Això va ser després d'haver-se publicat un article de Ben Vickers que parlava del fems arqueològic. «L'article ens va servir d'excusa per començar a moure'ns i demanar al Museu de Mallorca que ens retornàs les peces perquè al magatzem ningú no les veu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.