Dalt Vila celebra que és patrimoni mundial tornant a l'època medieval

La ciutat d'Eivissa celebra una festa de dos dies per a ciutadans i turistes

TW
0

«Avui és un dia de festa». Amb aquesta frase resumí ahir el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, la filosofia d'una jornada de celebracions que consisteix a dur Eivissa als seus orígens. Antich visità durant tot el matí l'immens muntatge organitzat per l'Ajuntament d'Eivissa amb la col·laboració d'altres institucions balears.

Amb l'excusa de la recent declaració d'Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el nucli antic de la ciutat es convertí en l'escenari perfecte per a la Festa del Renaixement, que va distribuir les seves activitats en sis àrees i espais geogràfics diferents: tallers d'artesans, mercat àrab, mercat d'Eivissa, mercat d'alimentació mercat de petits artesans i medieval. Tots ells es trobaven ubicats al Pati d'Armes, al Portal de ses Taules, la plaça d'Espanya, als carrers de sa Carrossa, General Balanzat, Santa Maria i, finalment, a la catedral.

Estrangers i residents travessaren a les onze del matí les portes d'accés a Dalt Vila per trobar-se amb unes professions, uns motius i un ambient molt diferent del que és habitual a aquests simbòlics carrers de la ciutat. El batle, Francesc Tarrés, va ser l'encarregat d'inaugurar un recorregut a l'inici del qual es trobava un forjador de metalls que rebia els curiosos amb un bufador per avivar el foc. Al seu costat, les obres d'un picapedrer entremesclaven els escuts de l'època medieval amb una placa del Reial Madrid tallada en marbre.

En total, s'han desplaçat a l'illa cinquanta comerciants procedents de llocs com València, Múrcia, Jaen o Saragossa. Magda Duran, la responsable de l'ambientació i del curiós grup de personatges que es poden contemplar als carrers explicà que aquest és un nou repte que només ha tingut els inconvenients del vent i de la dificultat d'accedir en cotxe a la part alta per portar els productes.