nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

La Sala vol aturar un complex de vuit xalets al pla de Buc

La promotora ha demanat llicència d'obra basant-se en una parcel·lació de 124.000 metres rústics feta l'any 1988

T.GARCIES. Santa Maria.
L'Ajuntament de Santa Maria vol evitar així com sigui la construcció d'un complex de vuit xalets de luxe al pla de Buc, en sòl rústic. L'empresa Cala Rosal S.L. va demanar ara fa mesos a l'Ajuntament llicència d'obres per procedir a la construcció de vuit habitatges en el mateix nombre de parcel·les situades vora la camada del terme just al límit amb el terme de Consell, a la part baixa del municipi.

Les finques tenen una superfície de 15.000 metres quadrats, exceptuant-ne una de 19.500 metres, i procedeixen de la parcel·lació d'una finca més gran de 124.000 metres que va ser realitzada l'any 1988, mesos abans que entràs en vigor l'actual normativa urbanística del municipi. Els projectes presentats plantegen l'edificació de grans habitatges amb una mitjana de 350 metres quadrats construïts i en alguns casos també amb piscina.

Des de l'Ajuntament s'han remès tots els projectes constructius al Consell Insular que, ara per ara, només n'ha informat d'un de manera favorable. Pel que fa als altres set projectes, se n'han enviat al consistori uns informes desfavorables, tot i que es deixa en mans municipals la decisió final de denegar la llicència d'obres. La comissió de govern municipal ara en tindrà la darrera paraula.

De tota manera el batle, Mateu Morro (PSM), s'ha posicionat clarament en contra d'aquest projecte, ja que creu que «desvirtua el que és sòl rústic i que suposarà una notable alteració urbanística i visual de la zona». Morrro considera que «hi ha força jurídica suficient per denegar el permís apel·lant al fet que el Consell Insular interpreta que la segregació de les finques es va fer únicament i exclusiva amb una finalitat urbanística».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.