cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

STEI acorda obrir el seu abastament als sectors de serveis i funció pública

Majoria en la decissió de crear una intersindical, mantenint «unitat d'acció»

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes (STEI) afegirà una altra «I» a les seves sigles; serà la de «intersindical». Els més de 130 membres reunits al VI congrés del sindicat amb més gran implantació al món educatiu illenc acceptaren ahir la seva obertura a altres sectors, seguint la línia oberta pel mateix sindicat a la Comunitat valenciana.

En principi, aquesta obertura es realitzarà a la resta de col·lectius més pròxims als processos docents, segons avançà ahir el vocal Gabriel Caldentey "un dels noms que més han sonat per substituir Pere Polo al front de la Secretaria General", qui esmentà com àrees més probables les de serveis, de funció pública i altres parts de l'administració.

De fet, al llarg dels darrers anys, sectors no docents (com puguin ser serveis sanitaris i de neteja) han cobrat un pes especial al si de l'organització, com demostraren les accions recents de tancament i vaga a la Conselleria d'Educació i Cultura. STEI s'obre així a la part de personal administratiu i de servei que, fins ara, ha obtingut representació majoritària d'altres sindicats, especialment la USO.

La competència amb les centrals ha estat declarada com una «alternativa» per part de Pere Polo; això no obstant, Caldentey no volgué parlar una possible rivalitat amb les centrals, i defensà la conservació de la «unitat d'acció» sindical. Aquesta unitat d'acció ha estat trencada sovint entre els diferents col·lectius de treballadors; i STEI ha estat un dels sindicats més independents en aquest sentit: així ho demostrà la seva absència en les mobilitzacions tradicionals en la jornada de l'1 de maig, dia dels treballadors.

STEI contempla al voltant d'un 53 per cent dels delegats als centres de l'ensenyament "amb una especial concentració a l'educació pública i universitària, en aquest darrer cas en situació d'hegemonia" i disposa d'una influència notable a la Conselleria d'Educació, on més d'una direcció general és en mans d'afiliats al sindicat. STEI s'ha distingit especialment en la defensa de la llengua catalana; fou un dels principals responsables organitzadors del I Congrés de Llengua i Ensenyament, on comunicaren les deficiències en l'ensenyament en català als centres concertats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.