algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Consell de Ministres destina mil milions a engegar la línia de reserva de la planta dessaladora

Aquestes obres permetran afegir 7.000 metres cúbics diaris a la xarxa al final de juny o principi de juliol

El Consell de Ministres, en la seva reunió d'ahir, donà el seu vistiplau a les obres d'emergència que el Ministeri de Medi Ambient realitza per engegar la línia de reserva de la dessaladora de la badia de Palma, la qual cosa suposarà una aportació afegida de 7.000 metres cúbics diaris als 42.000 actuals.

La inversió, assumida íntegrament pel departament que dirigeix Jaume Matas, és de 950 milions de pessetes, si bé aquesta actuació ja fou iniciada per l'anterior secretari d'Estat d'Aigües i Costes, Benigno Blanco, de l'equip de l'exministra Isabel Tocino.

El contracte de construcció de la planta dessaladora fou aprovat pel Consell de Ministres l'agost de 1997. La instal·lació començà a funcionar dos anys després amb una aportació a la xarxa de 42.000 metres cúbics diaris. Amb la nova línia de reserva, el cabal arribarà als 49.000 metres cúbics per dia.

Aquesta instal·lació s'ha convertit en un element central de l'abastiment d'aigua a Palma, Calvià i Andratx. Aquests tres municipis de la badia de Palma concentren més de la meitat de la població resident de Mallorca, uns 350.000 habitants.

El Ministeri de Medi Ambient reconeix que «els problemes hídrics d'aquests tres municipis es deuen a un creixement sostingut de l'activitat turística a totes les Balears i, especialment, a la zona de la badia de Palma. A aquest factor s'ha afegit darrerament un període perllongat de sequera amb precipitacions molt escasses. Tot això s'ha vist agreujat, a més, per massa anys d'explotació dels recursos subterranis, tant renovables com no renovables».

El Ministeri afegeix que «totes aquestes circumstàncies col·loquen les disponibilitats hídriques de l'Arxipèlag balear en una situació compromesa tant per garantir l'abastiment del proper estiu com per recuperar els principals aqüífers de les Illes durant la tardor i l'hivern posteriors. Per aquest motiu, la dotació de la línia de reserva s'habilitarà el més aviat possible amb l'objectiu de pal·liar les mancances hídriques que pateixen les zones afectades».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.