cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Medi Ambient intervindrà els pous agrícoles dedicats a usos fraudulents

Actuarà sobre els que venguin aigua sense permís a habitatges o a nuclis urbans

77074
Els usos agrícoles seran mantinguts i respectats.

El Consell Balear de l'Aigua, que reuneix diferents administracions, l'associació d'empreses subministradores i els usuaris agrícoles, va tractar i debatre ahir els dos decrets que prepara la Conselleria de Medi Ambient referits a la gestió dels recursos hídrics.

El decret de mesures especials per a la gestió dels recursos hídrics, que desenvolupa la Llei estatal d'aigües, permetrà al Govern recuperar concessions de pous a través de la declaració d'utilitat pública, la seva ocupació temporal o urgent, i l'expropiació forçosa. També facultarà la Conselleria de Medi Ambient per reduir i limitar l'aprofitament de les concessions i per reassignar-ne els recursos.

No obstant això, una disposició addicional, introduïda per les conselleries de Medi Ambient i Agricultura, preveu que es respectaran les prioritats agràries dels pous amb concessions per a aquest ús. És a dir, es mantindran les extraccions d'aigua amb una finalitat agrícola.

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, explicaren ahir que «amb aquest decret, l'Administració podrà intervenir en aquells pous que, amb una concessió agrícola, destinen l'aigua a altres usos, com per exemple el subministrament a habitatges o nuclis urbans, la qual cosa suposaria un ús fraudulent de la concessió. També podrem debilitar la posició de força d'aquells que tenen aigua i aprofiten la situació de sequera per vendre-la a preus desorbitats. Aquesta especulació amb els recursos hídrics és realment cruel en situació de mancances greus d'aigua com l'actual».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.