algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El batle de Sencelles preveu una rebel·lió dels pagesos contra l'expropiació de pous

Aloy tem que el municipi sigui un dels primers d'on es xucli aigua per dur a Palma

El batle de Sencelles, Josep Aloy, ha anunciat una rebel·lió entre la pagesia si s'aprova el decret que permetrà a la Conselleria de Medi Ambient expropiar pous privats per assegurar el subministrament públic.

Des del Consistori senceller es tem que l'aqüífer d'on xuclen tots els pous del municipi sigui un dels primers que es vegin afectats per aquesta mesura.

De fet el batle Aloy ha explicat que «hi ha una gran intranquil·litat i preocupació entre els pagesos del poble respecte de la possibilitat que els puguin prendre l'aigua per abastir els municipis turístics de la badia de Palma». A més, explica que «l'aigua és un dels pocs recursos valuosos que tenim al poble, si se l'enduen per les bones els ànims s'encendran».

El batle reclama que es fixi un control sobre les extraccions públiques per garantir que no es produeixi una sobreexplotació i s'eviti una possible salinització de l'aquífer.

Aloy aposta per alternatives que «suposin un major diàleg amb la pagesia». Així defensa que en lloc d'expropiar que es negociï la compra als pagesos del cabal excedent que tenen a un preu beneficiós per a totes les parts. D'aquesta manera i sempre que «existís un control sobre les extraccions, la pagesia podria comptar amb un complement econòmic per a les seves rendes».

Aloy no ha dubtat a qualificar les mesures d'urgència del Govern contra la sequera com a «trotsquistes i estalinistes». Així afirma que «el Govern hauria d'optar pel consens i pel diàleg». El batle demanarà per escrit al president Antich i a la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, que s'informi els pagesos i que s'elaborin informes en què es garanteixi que les extraccions no faran malbé l'aqüífer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.