algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
17°

Els hotelers contracten missers de Madrid contra l'ecoimpost

El recurs d'inconstitucionalitat es presentaria un cop que la llei estigui implantada

La Federació Hotelera de Mallorca (FHM) ha contractat els serveis del «rellevant» buffet d'advocats Uría-Menéndez perquè analitzi l'esborrany del projecte de llei de l'ecotaxa i en cerqui els buits legals.

Així, el sector hoteler tindrà preparades les al·legacions contra l'ecoimpost finalista per si, finalment, fos «factible» i es consideràs «convenient» la presentació d'un recurs judicial per «inconstitucionalitat», un cop s'aprovi la llei, segons informaren el vicepresident de l'FHM, Ignasi Esteve, i el seu misser, Joan Buades.

El projecte de llei de l'impost sobre estades a empreses turístiques d'allotjament «només» podrà ser impugnat per inconstitucionalitat pels hotelers un pic que s'hagi implantat, aclarí Buades.

L'advocat dels hotelers apuntà que un dels punts més febles del futur tribut rau que «no compleix el principi d'igualtat». Aquesta futura llei lliga el pagament de l'impost a un únic subsector, l'hoteler, que es dedica a l'activitat turística, mentre que l'esborrany exposa que el problema de la degradació mediambiental afecta també altres rams, que en queden exempts. A això Buades afegí que es deixa un «camp ampli» a la regulació reglamentària de l'ecoimpost finalista: «Aquesta pot ser més oportunista, ja que el Govern per dissenyar-la no estarà subjecte en el Parlament».

Esteve afegí que els hotelers generen el 50% dels ingressos turístics (entre 400 i 500 mil milions) i es demanà «per què el Govern no imposa l'ecotaxa als altres subsectors implicats?».

Paralel·lament, el gerent de l'FHM, Antoni Munar, està elaborant una petició a una consultoria de renom internacional perquè efectuï una valoració de com repercutirà l'ecotaxa en els costs dels hotels. A més, vol que estudiï l'efecte dòmino que pot suposar aquest tribut sobre la resta d'empreses que presten serveis complementaris al sector hoteler.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.