cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

El Consell declara monument Can Domènech, seu de la Fundació William Bryant

La Comissió Insular de Patrimoni ha incoat l'expedient per declarar Bé d'Interès Cultural aquest immoble

El Consell Insular de Mallorca ha començat a tramitar l'expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) amb categoria de monument per protegir el casal de can Domènech, seu des de l'any 1951 de la Fundació William Bryant d'Alcúdia.

La incoació d'aquest expedient s'enceta en un bon moment, just ara quan l'Ajuntament d'Alcúdia negocia amb el representant legal de la Fundació Bryant la compra de can Domènech. Així, amb l'obertura d'aquest expedient queden suspeses les tramitacions de llicències municipals d'edificació o enderrocament de la zona afectada. Per això, ara, qualsevol obra que calgui realitzar a l'immoble afectat per la incoació haurà de ser prèviament autoritzada per la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

Cal recordar que fou el 1953 quan la Fundació Bryant comprà el casal i que el 1957 la Direcció General de Belles Arts els concedí els permisos per excavar a Pollentia sota la direcció de Lluís Pericot, catedràtic de la Universitat de Barcelona, que delegà el treball d'excavació a Miquel Tarradell Mateu, catedràtic d'Arqueologia de València. El col·laborador americà seleccionat per la Fundació fou Daniel E. Woods, professor a Nova York.

Cal dir també que l'activitat arqueològica enllestida per la Fundació l'any 1957 va ser contemplada per l'escassa historiografia de l'arqueologia mallorquina com un referent molt important.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.