nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Intermón, Amnistia, Metges sense Fronteres i Greenpeace demanen un «adéu a les armes»

Les ONG presenten avui a la Caixa una campanya en què denuncien l'obscurantisme d'aquest negoci legal

El títol de la novel·la d'Ernest Hemingway Un adéu a les armes ha estat escollit per les organitzacions Amnistia Internacional, Intermón, Metges sense Fronteres i Greenpeace per encapçalar una campanya per demanar control sobre les armes lleugeres. Avui, a les 19.00 hores, la seu de la Fundació la Caixa acollirà la presentació a Palma d'aquesta inciativa amb què es pretén trencar el «cercle viciós» que és marcat per la proliferació descontrolada d'armes.

Margalida Capellà (d'Amnistia Internacional), Carlos Bravo (Greenpeace), Aurora Mayol (Intermón) i Toni Luna (Metges sense Fronteres) encapçalaran aquest acte en què també intervindrà la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro.

Segons les ONG implicades, les armes lleugeres «són les causants del 90 per cent de les víctimes dels més de 30 conflictes armats que hi ha actualment al planeta, en què la població civil constitueix també el 90 per cent de les persones afectades». Les entitats rebutgen així la creença que la principal causa de mortalitat en els conflictes arriba definida pel material pesant, com puguin ser tancs o avions de combat. Es calcula que arreu del món hi ha devers 500 milions d'armes lleugeres que no són en mans de les forces de seguretat (cossos policíacs, de seguretat).

Les fonts esmentades apunten com a principals productors Alemanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, Bulgària, Xina, Egipte, els EUA, França, Israel, Polònia, Regne Unit, Federació Russa i Sud-àfrica; d'aquests, els Estats Units «són el principal productor i exportador mundial i alhora són un dels més armats, amb 192 milions d'armes per a 268 milions d'habitants»; a aquestes xifres s'han d'afegir els més de 40 milions d'armes en mans de la Policia i les autoritats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.