cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

El GOB inicia una campanya informativa per aturar «les mentides» dels contraris als parcs

El grup ecologista també la justifica «per la manca de claredat per part del Govern»

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha iniciat una campanya a favor del parc natural de la península d'Artà que inclou el repartiment de 5.000 fulls informatius i la creació d'una plataforma d'entitats que demanen protecció per a les serres de Llevant i Tramuntana. El GOB engega aquesta campanya «davant la manca de claredat en les pretensions del Govern sobre el futur dels espais naturals de la península de Llevant».

En el text dels fulls informatius s'ofereixen uns antecedents sobre la qüestió, es desmenteixen els principals arguments contra la declaració de nous parcs naturals i s'exposen una sèrie de raonaments a favor de la conservació com a eina per evitar la degradació ambiental, econòmica i social dels espais naturals.

Segons el GOB, «els contraris a la protecció han escampat tota casta de mentides i barbaritats entre els ciutadans. Aquestes falsedats han generat un clima alarmista davant allò que pugui suposar la declaració d'un parc natural o una altra figura a determinades zones de l'àrea delimitada pel Pla d'Ordenació de Recursos Naturals. Les qüestions que han generat més agitació són desmentides o puntualitzades en el full: expropiació, tempteig i retracte, edificació, agricultura, caça i pesca, i accés públic».

En el full informatiu, el GOB exposa les principals falsedats que s'han dit sobre els parcs naturals: «El Govern expropia les finques dels parcs naturals. Les finques només es poden vendre al Govern. No es pot edificar ni reformar les cases. No es pot cultivar la terra ni pasturar el bestiar. No es pot caçar ni pescar. Tothom pot entrar pertot arreu».

El grup ecologista indica que «fa més de 10 anys que hi ha parcs naturals a Mallorca. Més de 500 propietaris hi tenen finques i mai no s'ha expropiat res a ningú. L'expropiació en el cas dels espais naturals protegits no té sentit. Durant aquests mateixos 10 anys, s'han venut i comprat finques dins els parcs naturals i el Govern no ha exercit mai el dret al tempteig i retracte per comprar dins espais protegits».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.