algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La FARB anuncia que la tractorada serà un «joc de nins» si el Govern no cedeix

La patronal lliura l'ultimàtum a l'Executiu perquè els compensi amb 5.100 milions

82284
La tractorada del 29 d'abril esdevingué una manifestació sense precedents.

La Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB) dóna el darrer ultimàtum al Govern de les Illes Balears i el seu president, Fernando Dameto, pronostica que «la tractorada del passat dissabte dia 29 d'abril serà un joc de nins en comparació amb el que som capaços de fer si no rebem respostes clares i immediates des del Govern»

El president de la FARB, Fernando Dameto ha anunciat «mobilitzacions sense precedents en la història, així com la mort del sector agrícola i ramader» si el Govern de les Illes Balears no cedeix en les peticions que reclama el sector, això és, 5.100 milions de pessetes en concepte d'ajudes compensatòries per la sequera. La data límit que ha fixat la FARB perquè l'Executiu Autonòmic es defineixi és el proper dissabte dia 27 de maig, que coincideix amb la celebració de la primera festa del món rural a Campos.

«Des de la FARB pronosticam que en el cas que des de l'administració ens neguin els 5.100 milions de pessetes que reclamam, més del 50 per cent de les explotacions agrícoles i ramaderes desapareixeren aquest estiu», ha manifestat Fernando Dameto en representació d'un sector de la pagesia illenca que ahir migdia dinaren plegats a Campos per tal de fermar els darrers preparatius de la festa de dissabte. A més, Dameto ha advertit, envers l'esdeveniment de dissabte, que «no hi hem convidat cap autoritat política del Govern perquè no ens volem fer responsables de la seva integritat física. Els ànims estan molt exaltats».

El comitè de crisi de la FARB que s'ha format arran de les enormes pèrdues del sector agrícola i ramader mallorquí valora com a «molt ridícul» el pla de xoc contra la sequera que ha estat elaborat per la Conselleria d'Agricultura. Aquest pla del Govern valora en 220 milions les pèrdues del camp, xifra diametralment oposada a la que reclamen els pagesos de la patronal agrícola, 5.100 milions de pessetes.

A més, Dameto ha confirmat que «la xifra de 5.100 milions de pessetes és una quantitat que ha estat consensuada amb els tècnics de la Conselleria. Nosaltres els presentàrem un informe basat en dades reals i sembla que les xifres s'han acceptat com a certes. Ara, tan sols resta la darrera paraula dels polítics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.