algo de nubes
  • Màx: 18.85°
  • Mín: 9.02°
18°

«L'imperialista Arenas ens insulta», segons el Lobby per la Independència

L'entitat rebutja la visió «andalusa» de les Balears per part del dirigent del PP

El Lobby per la Independència de Mallorca ha rebutjat les declaracions fetes pel secretari general del Partit Popular estatal, Javier Arenas, realitzades despús-ahir amb motiu de la inauguració de la «festa colonial Feria de Abril 2000», segons aquesta entitat, i en les quals afirmà textualment: «Les Balears són la terra més andalusa d'Espanya amb Catalunya i sense comptar Andalusia».

Segons el Lobby, «a part de ser una mentida, ja que segons dades del cens, els andalusos a Mallorca, i així ho digué Àngel Crespo, vicepresident de la Casa d'Andalusia, només són l'11 per cent de la població, les paraules d'Arenas són un insult a Mallorca a causa del tuf annexionista i imperialista que desprenen».

En un comunicat, el Lobby afirma que «d'altra banda, cal enllaçar les declaracions antimallorquines d'Arenas amb les que ja va fer l'any 1983 qui aleshores era president del Govern espanyol, Leopoldo Calvo Sotelo, per acabar de posar en evidència el caràcter indiscutiblement colonial de la implantació de la Feria de Abril a Mallorca. Calvo Sotelo digué que cal fomentar l'emigració de gent de zones de parla castellana a Catalunya i València per assegurar el manteniment del sentiment espanyol en aquestes dues comunitats». Cal recordar que, a principi del present maig, una setantena llarga de persones es manifestaren en favor de les festes mallorquines durant la inauguració oficial de la Feria de Abril d'Inca.

Els manifestants, que foren convocats també pel Lobby per la Independència, es concentraren a un centenar de metres de l'entrada del recinte firal, vora el quarter General Luque, i allà feren sonar les xeremies i ballaren un ball de bot ben reivindicatiu. Pancartes on es llegia «Un lloc per a cada cosa i cada cosa al seu lloc» o «Nosaltres també existim» es combinaren amb crits de «Visca Mallorca i visca els mallorquins», i posaren en relleu les protestes per la implicació econòmica de l'Ajuntament d'Inca en una festa que consideren forana i pel menyspreu cap a les festes pròpies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.