algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

El Govern promourà música en català amb una emissora de ràdio fórmula

Tindrà una programació de 24 hores i serà contractada a una empresa privada

L'Executiu promocionarà la música en català i la producció fonogràfica de les Illes Balears amb una emissora de ràdio fórmula, segons que va aprovar ahir el Consell de Govern a proposta de la Conselleria d'Educació i Cultura. El sistema escollit per la Direcció General de Política Lingüística és la contractació a una empresa privada d'una freqüència per emetre una programació diària de vint-i-quatre hores.

A aquest efecte, el Govern farà una convocatòria pública on hi podrà participar-hi qualsevol emissora disposada a atendre els criteris del Govern autonòmic. Les emissores interessades tindran un termini d'inscripció a aquest concurs públic entre juny de 2000 i desembre de 2001. «L'objectiu desitjat és que sigui d'àmbit d'Illes Balears i si això no fos possible de cap de les maneres que ho sigui d'àmbit d'una sola illa», va declarar ahir el conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, en roda de premsa posterior al Consell de Govern.

Aquests dos criteris marcaran, òbviament, la destinació econòmica final del Govern. Per a la cobertura general "és a dir, de tot el territori illenc", l'administració autonòmica hi destinarà 31.500.000 de pessetes l'any 2000 i 40 milions l'any 2001. Si finalment, la cobertura és parcial "això és, d'una sola illa i que en aquest cas seria Mallorca", les quantitats serien de 24.500.000 de pessetes per a enguany i de 30 milions per al 2001. «En darrer terme, sempre és preferible a una sola illa que la seva inexistència», va afegir Pons.

La producció musical general en català i la producció fonogràfica de les Illes hauran de gaudir d'un mínim del 25% de la programació total i la resta correspondrà als continguts musical típics de qualsevo emissora de ràdio fórmula. «Són precisamernt aquelles produccions que no ho tenen fàcil per ser programades en emissores de ràdio», segons el conseller.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.