algo de nubes
  • Màx: 15.43°
  • Mín: 7.61°
15°

Arenas: «Balears és la terra més andalusa d'Espanya, sense comptar Andalusia»

El secretari general del Partit Popular confirmà ahir l'òrgan col·legiat illenc triat per Matas

«Les Balears són la terra més andalusa d'Espanya, amb Catalunya, i sense comptar Andalusia». La frase correspon al secretari general del Partit Popular (PP), Javier Arenas, que va pronunciar-la a Palma, on ha vingut a la reunió de la junta directiva regional del partit a les Illes Balears. Arenas va beneir l'òrgan col·legiat que dirigirà el partit en absència del seu president i avui ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i que encapçala el president de la junta local d'Eivissa i Formentera, Josep Joan Cardona.

El dirigent estatal del PP es va mostrar molt satisfet per una reunió que venia a confirmar l'anterior, la decisió presa per la comissió executiva regional sota les directrius de Matas. «Ha estat una decisió de suport a Jaume Matas i crec que la decisió de crear un òrgan col·legiat de direcció és una decisió positiva», va declarar Arenas. «Matas sabrà distingir les seves dues funcions, de ministre i de president del PP, i us parla la veu de l'experiència: quan era ministre de Treball també era president del PP andalús i no hi ha descans ni en els caps de setmana», va afegir el secretari general del PP.

Els canvis que el nomenament de Matas com a ministre de Medi Ambient poden suposar en l'hipotètic futur polític autonòmic de l'expresident del Govern balear és una incògnita que quedarà resolta d'aquí a dos anys. «Aquest debat tindrà lloc en el congrés del 2002 a les Illes Balears, aleshores serà el moment en què ens plantejarem aquesta qüestió, que ara no ens urgeix», segons va revelar Arenas. «Ara li toca fer una gran gestió en el Ministeri de Medi Ambient, però sempre a disposició del nostre president», va afegir en clara referència a José María Aznar.

Arenas va reiterar en un parell d'ocasions que el Ministeri de Jaume Matas «és molt important», i que el fet que l'expresident autonòmic estigui en el Govern d'Espanya ha conferit al PP illenc i als seus dirigents «un pes» que mai abans no havia tingut. «Els ciutadans de les Illes no entendrien que el Govern balear i el Ministeri no col·laborassin per damunt d'interessos partidistes», va apuntar Matas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.