cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Es Castell tindrà una darrera ocasió per adquirir les casernes militars

Avui anunciaran els resultats de la negociació amb Defensa

L'Ajuntament des Castell disposarà d'una darrera oportunitat per aconseguir els quarters militars de l'Esplanada, propietat encara del Ministeri de Defensa.

La batlessa, Maria Borràs, encapçalava una comitiva municipal que es va entrevistar ahir i despús-ahir amb els responsables de Gerència d'Infraestructures per evitar que les dues casernes se subhastassin el proper dia 24. El preu de sortida dels immobles s'acosta als 180 milions de pessetes.

Aquesta comitiva presentarà aquesta tarda els resultats de la negociació, tot i que ahir varen avançar que tornen «contents, satisfets i amb molta de feina per fer». L'Ajuntament explicarà primer els detalls de les reunions a la Plataforma Ciutadana que en els darrers dies ha recollit més de 1.000 firmes perquè els quarters quedassin com a propietat municipal.

Si arriba la subhasta, sis grups inversors s'havien mostrat interessats per una de les casernes, valorada en uns 120 milions, per tal de reconvertir-la en un hotel. Açò va motivar la recollida de signatures per part d'un grup de ciutadans, contraris a tenir un hotel de grans dimensions al mig del poble, en uns edificis característics del municipi.

El grups que governen l'Ajuntament "PSOE, PSM i EU" recollien en els respectius programes electorals el desig de quedar-se amb els quarters per al poble, emperò les dificultats econòmiques del municipi compliquen que es Castell es pugui presentar amb garanties suficients a la subhasta.

Maria Borràs aconseguí l'ajut de 51'5 milions entre el Govern i el Consell de Menorca. Aquesta quantitat, sumada a l'efectiu i la possibilitat de permutar solars, era l'única opció de negociar que tenia l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.