algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

La UIB ofereix una qualitat «important» segons el model europeu d'avaluació

Presenten la diagnosi EFQM realitzada per la consultora Deployment

La Universitat balear (UIB) ha obtingut una puntuació de 301 punts en el model estàndard d'avaluació d'excel·lència creat per la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat (EFQM). La puntuació obtinguda permeté al vicerector de Planificació Econòmica i Administrativa, Carles Manera, afirmar que «estam en una universitat amb un important nivell de qualitat». La diagnosi efectuada per la consultora Deployment serà considerada de manera especial en la redacció del pla estratègic de la UIB, segons comentà Manera.

Aquest sistema d'avaluació atorga un màxim de 1.000 punts a les empreses i institucions, però encara cap entitat no ha assolit aquesta xifra i es considera una puntuació molt elevada la que supera els 500. Però els 301 punts ja són significatius per a una empresa que se sotmet a avaluació per primera vegada, com és el cas de la UIB. Comparativament, la Universitat és a l'alçada d'empreses que efectuen la diagnosi després de dos anys de feina en un projecte de millora continuada.

Les puntuacions parcials més elevades corresponen a la satisfacció dels alumnes i receptors de la UIB (60 punts, 10 sobre la mitjana), mentre que les més baixes corresponen a la satisfacció del personal i l'impacte sobre la societat. Manera recordà que la UIB no funciona seguint els mateixos paràmetres d'una empresa privada (en què la projecció és essencial), però a més explicà que la puntuació baixa és causada també per la manca d'enquestes entre el personal i la societat. A més, recordà que la UIB ja ha creat un vicerectorat d'afers exteriors per incrementar el seu pes social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.