nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

L'església de Santa Eulàlia serà il·luminada amb 38 projectors

Sis focus de mil vats l'apuntaran des de Cort, que ha invertit 16 milions en el projecte

92764
Santa Eulària brillarà durant la nit. | P. Bota

El projecte d'il·luminació de l'església de Santa Eulària de Palma, que ha comptat amb el vistiplau de la ponència de Patrimoni del Consell Insular, a excepció del GOB, contempla la instal·lació de 38 projectors de llum que enllumenaran el temple durant els vespres. El pressupost de tota la instal·lació és de 15.700.000 pessetes. Es tracta d'una experiència pilot, ja que la idea de Cort «per iniciativa personal» de José María Rodríguez, tinent de batle de Manteniment i Infraestructures, és il·luminar les esglésies històriques i més representatives de la ciutat.

L'Ajuntament de Palma està agilitant tots els tràmits perquè el projecte «sigui una realitat el més aviat possible». El GOB considera que el projecte de Cort «no té cap sentit» i que «l'únic que provocarà serà més contaminació i despesa energètica». Dels 38 focus que faran llum a la parròquia de Santa Eulària, un total de sis, de mil vats cada un, l'apuntaran des de l'Ajuntament de Palma. Altres 28 de 250 vats es concentraran en els laterals del temple i quatre projectors de 400 vats es dirigiran cap al campanari.

Els dissenyadors principals del projecte són Francisco Javier Pomar, Federic Climent i Rosa Sánchez. Fonts de l'Ajuntament de Palma varen assegurar que la llum dels focus «no influenciarà ni molestarà els habitatges pròxims a l'església» i que «la potència de la il·luminació és de baixa intensitat i de baix consum». Segons les mateixes fonts, el sistema d'enllumenat «serà autònom, per la qual cosa l'Ajuntament podrà regular i controlar quan s'han d'encendre i apagar aquests focus independentment de la il·luminació, per exemple dels fanals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.