cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

El majorista Thomson diu als hotelers balears que no temin que el compri TUI

El president de Sol Meliá, Gabriel Escarrer, creu que serà negatiu per al sector turístic illenc

El director executiu del majorista britànic Thomson Travel Group, Charles Gurassa, demanà ahir a Mallorca al sector hoteler balear que «no han de tenir cap temor» que sigui comprat pel holding alemany Preussag, al qual pertany el touroperador TUI. La causa d'aquest recel és que ambdós grups vacacionals controlen al voltant del 22% del turisme (2'2 milions) que arriba a l'Arxipèlag, la qual cosa podria suposar una fixació de preus.

En aquest sentit, el president de la cadena hotelera mallorquina Sol Meliá, Gabriel Escarrer, es mostrà recelós davant la concentració d'aquests dos majoristes: «És més negatiu que positiu per als hotelers illencs, ja que si la demanda rau en poques mans, tindran el poder». És per això que Escarrer advocà perquè el ram dels allotjaments turístics balears «espavili i faci un front comú», atès que el sector turístic europeu quedarà en mans de «3 o 4» grans corporacions. Sobre la fixació de preus, Gurassa recordà que «és il·legal», però «fins que no se signi l'acord definitiu no es pot dir res més». Afegint que «ens trobam en mercats competitius».

Per altra banda, el director executiu de Thomson anuncià que la compra per part de Preussag es podria tancar entre finals de juny i principi de juliol per un valor d'1'8 bilions de lliures esterlines (495.442'8 milions de pessetes, tenint en compte que el preu d'una lliura era ahir de 275'246 pessetes). Això vol dir que Preussag pagarà 180 penics per acció (495'4 pessetes).

L'oferta de compra fou acceptada «unànimament» pel consell d'administració de Thomson el passat diumenge. Aquest fet implica una revalorització del 89% respecte d'allò que li oferí el touroperador Condor&Neckermannn (C&N). Aquest li donava per acció 20 penics (55 pessetes) menys que Preussag.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.