cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
23°

Matas aprovà la declaració de parc natural de s'Albufereta de Pollença

La delimitació abraça 506 hectàrees que són de propietat privada

El sis de novembre de 1998, el Consell de Govern presidit per Jaume Matas aprovà iniciar els tràmits per declarar s'Albufereta parc natural. Aquest terrirori, als municipis d'Alcúdia i de Pollença, abraça 506 hectàrees de gran valor ecològic, que són de propietat privada.

En la roda de premsa posterior a les deliberacions del Consell de Govern, l'aleshores conseller de Medi Ambient, l'exbatle d'Alcúdia, Miquel Ramis, explicà que a partir d'aquell moment s'obria un procés administratiu complex, atesa, precisament, la titularitat privada de les finques. Afegí que, en tot cas, no hi havia cap problema per combinar la titularitat privada amb la pública.

L'Executiu de Jaume Matas no havia comunicat als propietaris la decisió, els quals informà que disposaven d'un mes per presentar-hi les al·legacions i que, tot seguit, començarien les negociacions. Ramis assegurà que encara no havia realitzat una valoració de la despesa que podien suposar per a l'Executiu la seixantena de finques de propietat privada que quedaven afectades. El futur parc afegia, al que s'entén pròpiament com s'Albufereta, la finca pollencina de can Cullerassa, un antic projecte urbanístic.

La resolució del Consell de Govern es produí just sis dies abans de la multitudinària manifestació que el 12-N congregà 25.000 persones contra la política urbanística de Jaume Matas. Enmig de la polèmica dels dies previs a la concentració, l'oposició acusà l'expresident d'oportunista. Maria Antònia Munar es demanà a què es devia l'endarreriment de tants anys respecte de l'aprovació de la LEN, norma que ja contemplava la protecció de s'Albufereta.

Dilluns, Jaume Matas, ara ministre de Medi Ambient, es declarà absolutament contrari a la creació de parcs naturals en terrenys de titularitat privada. Ahir mateix, el GOB emeté un comunicat denunciant «el doble llenguatge del PP en relació als parcs naturals». L'organització recordava els parcs creats pels conservadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.