nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Cort confirma que el pavelló complia «les mesures mínimes de seguretat»

La hipòtesi de la llosca mal apagada continua essent la principal causa del sinistre

L'Ajuntament de Palma es tornà a pronunciar ahir mateix sobre la situacií del nou pavelló multiusos del poliesportiu Prínceps d'Espanya, que quedà destrossat en qüestió de minuts després de l'espectacular incendi de diumenge horabaixa. Concretament el regidor d'Urbanisme, Rafel Vidal, digué que «tots els projectes de la Universíada, inclòs aquest pavelló, disposen del projecte d'activitat i de les mesures correctores i de seguretat necessàries per poder desenvolupar les seves activitats. La Comissió d'Espectacles informà favorablement del projecte i de les mesures de seguretat».

Per aquest motiu es confirma la hipòtesi que el recinte es cremà per causes totalment fortuïtes, i no per una negligència en la seva construcció i manteniment. L'assumpte de la cigarreta mal apagada per uns joves que foren sorpresos a l'interior agafa força, encara que és prest per assenyalar-ne les conclusions, que segueixen essent investigades per la Policia Científica de la Policia Nacional. Els investigadors continuen cercant indicis per determinar la naturalesa de les flames i gravaren en vídeo l'interior del recinte.

Se sospita que la cola de contacte entre els matalassos i el terra pogué actuar com a material combustible que facilità la propagació del foc a l'interior del pavelló. Segons sembla, la llosca llançada a terra per algú anà a caure a una cavitat emprada per emmagatzemar matalassos de gomaespuma. Es considera molt probable que la temperatura anà pujant fins que la cola de contacte es prengué foc, estenent-se així a la totalitat del recinte. Tot i que els aparells de gimnàstica eren de primeríssima qualitat i ignífugs, les altes temperatures que s'arribaren a registrar dins el recinte propiciaren un inevitable sinistre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.