cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
35°

El Govern farà un decret adaptat a les Illes per protegir el medi natural

Revisarà i ampliarà les lleis autonòmiques i estatals perquè «ja són obsoletes»

La Conselleria de Medi Ambient redactarà, en uns 15 dies, un decret de mesures urgents que crearà noves figures de protecció natural adaptades a la realitat de les Illes Balears. Aquest decret podria ser aprovat pel Consell de Govern en un parell de mesos després de complir tota la tramitació pertinent, inclòs el dictamen del Consell Consultiu.

Aquesta és la principal novetat de la reunió que mantingueren ahir la consellera Margalida Rosselló; el director general de Biodiversitat, Josep Manel Gómez; i el president de l'Associació per a la Defensa del Llevant de Mallorca, Mariano Servera.

Rosselló i Gómez reconegueren que tant la Llei autonòmica d'Espais Naturals (LEN) com la Llei estatal de Conservació dels Espais Naturals i de la Flora i Fauna Silvestre han quedat obsoletes i que no poden oferir satisfacció ni adaptació a la realitat balear. En opinió dels responsables de la Conselleria, «la Comunitat Autònoma pot ampliar i revisar les lleis existents amb una legislació pròpia que inclogui figures de protecció ja establertes per les normatives europees. Aquestes figures ofereixen un ventall més ampli de nivells de preservació i, per tant, són més adaptables a les característiques pròpies de les Balears. A més, amb el decret podem corregir qüestions inconcretes de les lleis vigents que creen inseguretat jurídica. Per exemple, la LEN presenta uns criteris antiquats, més propis d'una concepció tancada dels parcs nacionals estatals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.