nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Son Sant Joan patirà retards a l'estiu per l'augment dels vols entre un 8 i un 10%

El centre de control aplicarà mesures per suavitzar els efectes negatius de les demores

L'aeroport de Palma patirà retards aquest estiu a causa de l'increment dels vols entre un 8 i un 10% durant la temporada alta respecte del mateix període de l'any passat, segons informà el director regional de Navegació Aèria de les Balears, Juan Bautista Martínez de Miguel. Les demores seran majors els dissabtes, qualificats per Martínez com a «jornades punta», ja que Son Sant Joan tindrà un increment del trànsit aeri superior al 10% esmentat.

Per la seva banda, el director de l'aeroport de Palma, Mariano Menor, avançà que les jornades de màxima afluència de passatgers «seran iguals» que a l'estiu del 1999. Les puntes per hora se situaran en 10.000 persones, i per dia entre 128.000 i 130.000 viatgers. Per suavitzar els efectes negatius que provocaran els torbaments estivals, Martínez anuncià que el centre de control millorarà els seus procediments per fer que els passatgers sofreixin els menors retards possibles.

Les mesures comencen perquè Son Sant Joan obrí els seus cinc sectors aeris "parcel·lacions de l'espai aeri per assolir una millor distribució de les càrregues de treball per part dels controladors" durant tota la setmana, excepte el dimarts. Això suposa augmentar un 50% el període de màxima configuració en comparació a l'estiu passat. Així, es posposa l'obertura del sisè sector aeri els dissabtes com s'havia anunciat.

Per tirar endavant aquesta iniciativa, el director regional de Navegació Aèria de les Balears apuntà que «s'han pactat» unes condicions sociolaborals amb els sindicats dels controladors aeris, que faran possible atendre aquesta allau de vols. La incorporació de sis nou professionals més aquest estiu «no solucionarà el problema perquè no estaran habilitats en aquest temps». Martínez afegí que d'aquesta manera s'assegura la «pau social» i garanteix que «no es produirà una nova vaga de zel per part dels controladors aeris» com ocorregué l'any passat passat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.