cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

CCOO exigeix al Govern que 's'espavili' i consensuï la futura llei de comerç

Inicia una campanya de recollida de signatures perquè es reguli el sector

Rafael Borrás, responsable de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme del sindicat Comissions Obreres, exigí ahir al Govern que «s'espavili» i negociï amb els agents socials el Projecte de Llei Balear del Comerç que, segons les seves previsions, hauria d'estar consensuada abans de l'estiu per tal que pugui ser tramitada al Parlament i publicada abans del gener del 2001.

Borrás anuncià l'inici d'una campanya de recollida de signatures per tal d'impedir que s'apliqui a les Balears la Llei d'Ordenació del Comerç Minorista, de caràcter estatal, que entrarà en vigor l'1 de gener del 2001, si abans no s'aprova la llei autonòmica. D'acord amb aquesta normativa, cada comerciant podrà determinar sense limitacions legals, l'horari d'obertura i tancament dels seus establiments, inclosos els diumengues i festius, així com el nombre d'hores diàries i setmanals en els quals desenvoluparà la seva activitat.

Comissions Obreres reclama al Govern que la futura llei autonòmica del comerc impedeixi l'obertura dels diumengues i festius; una limitació d'hores setmanals, amb la reducció de les 72 hores actuals tant per al comerç majorista com minorista i, finalment, que es regulin els mecanismes estables de participació dels sindicats representatius per al seguiment de la política de comerç de les Balears. Borrás es basà en el recentment signat Pacte per a l'Ocupació, que recull la necessitat de crear meses sectorials en diferents sectors, entre els qual s'inclou el comerç, i que qualsevol acord es negociï amb els sindicats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.